Brandweerboot Echten bewijst zijn nut

0

ECHTEN – De brandweerploeg van Echten heeft sinds vorig jaar de beschikking over een blusboot.

Deze boot wordt ingezet bij incidenten op o.a. het Tjeukemeer. Inmiddels heeft de boot zijn nut ruimschoots bewezen. Met regelmaat vaart de brandweer van Echten uit om watersporters uit de problemen te helpen. De boot wordt dus niet alleen maar ingezet voor brandbestrijding. Ook bij medische noodsituaties op het water kan er een beroep gedaan worden op de blusboot. Dit was ook dinsdagochtend het geval. De brandweer van Echten voer samen met de boot van Balk uit voor een medische noodsituatie aan boord van een plezierjacht. Brandweer Balk nam het personeel van de Ambulance aan boord en Echten voer direct naar het incident voor eerste medische hulp. In samenwerking met het ambulancepersoneel is de patiënt van boord gehaald en naar het ziekenhuis vervoerd.

Vorige week kwam de boot tweemaal in actie voor brand aan boord van een schip. Het weekend ervoor haalden de brandweerlieden met hun boot diverse watersporters van het Tjeukemeer tijdens een zomerstorm.

Het nut van de blusboot uit Echten is dus ruimschoots bewezen!

Foto: Brandweer Echten

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend