Brand op skûtsje De Drie Gebroeders snel onder controle

0

ECHTEN – Op het skûtsje De Drie Gebroeders van schipper Harmen Brouwer is woensdagochtend brand ontstaan.

Het skûtsje was net klaar met de wedstrijd van de IFKS in de C-klasse bij Echten. Op het moment dat het zeil naar beneden werd gehaald, werd de brand ontdekt. Waarschijnlijk is het vuur ontstaan bij de motor.

De blusboten van brandweer Echten en Langweer werden naar het schip gestuurd om de brand te Met hulp van de bemanning was het vuur redelijk snel onder controle. Diverse bemanningsleden hebben rook ingeademd. Een bemanningslid kreeg geen lucht en raakte bewusteloos. Hij is naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Er is flinke schade ontstaan op het skûtsje. Toch denkt schipper Brouwer donderdag gewoon weer mee te varen.

Foto: Brandweer Echten

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend