Watersporters in de problemen door stormachtige wind

0

DE FRYSKE MARREN – Het waaide zaterdag stormachtig op de Friese wateren. De brandweer, politie en Provincie moesten meerdere malen in actie komen om watersporters in de problemen te helpen.

Zaterdagochtend is de brandweer van Echten gealarmeerd voor een schip in problemen op het Tjeukemeer. Een kajuitzeilboot was zijn buitenboordmotor verloren op een golf en was daardoor lagerwal geraakt in het riet langs de snelweg thv de lanen. Deze is met de brandweerboot vlot getrokken en afgesleept naar de haven van Sint Nicolaasga.

Zaterdagmiddag rukten de brandweerkorpsen van Langweer, Joure en Heeg uit voor een omgeslagen zeilboot op de Langweerder Wielen. De blusboot van Langweer had de boot al snel gevonden maar van de opvarenden geen spoor te bekennen. Na een zoektocht van de boten over het water en langs het riet kwam het bericht dat een sleepboot 4 personen gezond en wel uit het water hebben gehaald.

Ook elders raakten watersporters in de problemen. Toezicht te water van de politie en de Provincie hielpen diverse gestrande bootjes naar een veilige haven.

Foto: Brandweer Echten

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend