Twee koeien in gierput houden brandweer vijf uren bezig

0

FOLLEGA – Dinsdagochtend is de brandweer van Lemmer opgeroepen om twee koeien uit een gierput te bevrijden in Follega.

Eenmaal ter plaatse dachten de brandweerlieden de koeien er uit te kunnen takelen met de tractor van de boer. Helaas gingen de koeien aan de wandel in de gierput. Toen bleek dat de Lemster brandweer handjes te kort hadden zijn de collega’s van Echten erbij geroepen. Zelfs toen lukte het nog niet en zijn er extra brandweerlieden van korps Sint Nicolaasga er bij geroepen. Na uiteindelijk 5 uren en heel veel vocht minder stonden beide koeien weer veilig in de stal.

Een pittige klus voor de brandweerlieden die ongeacht de weersomstandigheden dag en nacht klaarstaan voor het redden en helpen van mens en dier!

Foto: Brandweer Lemmer

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend