Pony Power voor Kids in Rottum

0

ROTTUM – In Rottum, bij Eqrian Coachen met Paard en Ziel, is het vanaf mei mogelijk voor kinderen om deel te nemen aan dit unieke programma.

Bij Pony Power voor Kids gaat het om de kracht die kinderen putten uit de omgang met deze dieren. De cursus wordt gegeven bij Hippisch Centrum Stal Sibma.

Pony Power voor Kids werkt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar. De cursus bestaat uit 5 lessen en een terugkomdag, in elke les wordt gewerkt aan een thema. De kinderen krijgen een werkboek bij de cursus waar de thema’s in beschreven staan.

Thema’s die in Pony Power voor Kids aan bod komen, zijn communicatie, grenzen stellen en bewaken, samenwerken, balans zoeken en vinden, omgaan met winnen en verliezen en de IK-boodschap. De leermethode helpt kinderen onder andere duidelijk te maken wat ze wel of juist niet willen en hoe ze dit op een adequate manier met leeftijdsgenootjes kunnen communiceren. Dat draagt weer bij aan het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

Elk theoriedeel wordt gekoppeld aan één of meer praktische oefeningen met pony’s. Dat maakt leren leuk! Kinderen ervaren zelf hoe de lesstof in de praktijk werkt. Wat werkt wel en wat niet? Ze leren op zichzelf te vertrouwen, hun eigen gedrag en dat van anderen te begrijpen en durven hun grenzen te verleggen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. De kinderen worden door pony’s niet beoordeeld of veroordeeld en mogen helemaal zichzelf zijn. Het samenzijn met de pony’s versterkt hun positieve zelfbeeld en geeft meer zelfvertrouwen. Maar het werkt ook omgekeerd. Paarden en pony’s zijn erg sensitief en pikken elk signaal feilloos op. De pony’s reageren op het gedrag van de kinderen en houden hen als het ware een spiegel voor. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten.

Buiten bezig zijn en bewegen brengt bovendien gevoelens, zintuigen en denkprocessen op gang en versterkt daarmee het effect van de lessen. Pony Power voor Kids wordt gegeven door gecertificeerd trainer en paardencoach Rianne Sibma van Eqrian Coachen met Paard en Ziel. Wil je vooraf een keer vrijblijvend langs komen voor extra informatie, kom dan naar de informatiemiddag op zaterdag 13 april van 15.00-16.00 uur of zaterdag 20 april van 13-14 uur. Mail wel even om je aan te melden naar info@eqrian.nl.

Ook volwassenen kunnen bij Eqrian Coachen met Paard en Ziel terecht voor individuele paardencoaching op gebied van onder andere persoonlijk leiderschap, re-integratie, burn out.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend