Events

Sorteer opties

ma15okt(okt 15)00:00zo10feb(feb 10)00:00Expositie Reinder Homan(oktober 15) 00:00 - (februari 10) 00:00 hbbbb JoureGrootdeFryskeMarren:UItgaan en Cultuur

Meer

Activiteit details

Meester in expressie van licht, lucht, ruimte. De aanleiding van de tentoonstelling van de etsen van Reinder Homan is de realisatie van de ets ‘Ochtendnevel’. De Fryske Marren heeft Homan geselecteerd om een geschenk voor de relaties van de gemeente te maken. Deze ets en ander werk van Homan is te zien in het Gemeentehuis te Joure. Het betreft een duo-expositie samen met kunstschilder Jan Jansma. De één waardeert Reinder Homan als ambachtsman. De ander ziet hem als dromer. Een derde als dichter. De waarheid is dat alle drie in hem en zijn etsen samenkomen.

Het werk van Homan staat in een lange traditie van landschapsetsers, die al 500 jaar teruggaat. Hij is een meester in expressie van licht, lucht, ruimte en de natuur dicht om ons heen, in een techniek die niets aan het toeval overlaat. Hij laat de wind ruizen, de bloemen geuren in zijn prenten. De vrijheid die Homan daarin vindt kan alleen wanneer de techniek volledig beheerst wordt. Diezelfde allesoverweldigende vrijheid ervaart de kijker in zijn prenten.

De expositie is georganiseerd door Stichting Keunst en Keur

Tijd

Oktober 15 (Maandag) 00:00 - Februari 10 (Zondag) 00:00 hbbbb

Locatie

Joure

nov(nov 21)19:30apr(apr 17)19:30CineMiksMonth Long Event (november) Cinemiks Joure

Meer

Activiteit details

Bij CineMiks wordt elke derde woensdag van de maand een mooie, vaak hartverwarmende, indringende of inspirerende speelfilm vertoond. Deze activiteit is bedoeld voor volwassenen van alle leeftijden. CineMiks is dichtbij, goedkoop (€ 5) en bovendien gezellig. In de pauze is der voldoende tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie of thee. Je bent van harte welkom! Het is niet mogelijk om van tevoren te reserveren, dus kom op tijd!

Wil je elke maand geïnformeerd worden over de films die bij CineMiks draaien? Stuur dan een e-mail naar rdekonink@miks-welzijn.nl. Vermeld in deze e-mail duidelijk dat je toegevoegd wilt worden aan de CineMiks mailinglijst.

Tijd

Month Long Event (november)

Locatie

Cinemiks Joure

Miks Joure Brugstraat 1 8501 EV Joure

X
X

Deel dit met een vriend