Winterse natuurwandeling vanuit Rijs naar het Mirnser Klif

0

RIJS – Water Natuurlijk Fryslân organiseert op zaterdag 23 februari een winterse natuurwandeling vanuit Rijs naar het Mirnser Klif.

De wandeling staat in het teken van het (succesvolle) verzet van de Gaasterlandse bevolking tegen een plan om vlak voor de kust een industriële zandwinning te realiseren.

Om 14.00 uur gaat men van start  op het parkeerterrein van Sybrandy’s speelpark (adres: Jan Schotanuswei 71, 8567 HH Oudemirdum. Let op! Het adres suggereert dat u in Oudemirdum moet zijn, maar het speelpark ligt vlak bij Rijs).

De wandeling gaat door de Sefonsterpolder (natuurontwikkeling) via het Rijsterbos naar het Mirnser Klif. Een prachtig en uniek gebied. Tijdens de wandeling staat men hier en daar stil bij interessante plekken en/of als er iets bijzonders te zien is.

Op het klif aangekomen rond 15.00 à 15.30 uur zal Tieneke Clevering, lijsttrekker van Water Natuurlijk Fryslân een korte inleiding verzorgen. Daarna vertelt Marten Wesselius een en ander over de (natuur) waarden van de Friese IJsselmeer kust, het IJsselmeer en de kliffen.

De wandeling naar het klif duurt ongeveer een tot anderhalf uur. In het standpaviljoen “Mirnser Klif” kunt u desgewenst een drankje kopen of een hapje eten. Graag van te voren opgeven bij Fêdde Bergsma via emailadres: feddeb@xs4all.nl Geef uw naam door en met hoeveel personen u mee wilt doen. Deelname is gratis.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend