Sjinkie Knegt met ernstige brandwonden in het ziekenhuis

0

BANTEGA – Shorttracker Sjinkie Knegt uit Bantega is donderdag gewond geraakt en ligt momenteel in het ziekenhuis in Groningen.

Knegt probeerde ‘s ochtends zijn houtkachel aan te steken, maar dat ging flink mis. De kleren van de shorttrackkampioen vlogen in brand en hij liep ernstige brandwonden op.

Zijn vrouw trof hem aan in de woonkamer en belde het alarmnummer. Knegt is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De traumahelikopter werd ook opgeroepen, maar die hoefde verder niet in actie te komen. Knegt heeft voornamelijk tweedegraads brandwonden opgelopen. Vooral zijn linkervoet is ernstig verbrand geraakt.

Bondscoach over verwondingen Sjinkie Knegt

“Dit is het grootste drama dat je als topsporter kan overkomen”, vertelt Otter. “Ik ben natuurlijk geen medicus. Maar ik heb me laten informeren dat hij over zijn hele lichaam wel brandwonden heeft. Zowel in zijn gezicht als op zijn voeten en zijn benen.”

Met name zijn linkerbeen is er slecht aan toe. Otter: “Er wordt gesproken over huidtransplantatie. Dat het vreselijk is en een ongelooflijke klap in het gezicht van Sjinkie Knegt en de hele shorttrackgemeenschap en sportliefhebbend Nederland, dat is wel duidelijk”.

Tranen in de ogen

Fenna, de vrouw van Knegt, informeerde de bondscoach donderdagochtend. “Dan krijg je gewoon tranen in je ogen. Het is gewoon vreselijk. Dan zie je echt zo’n kereltje in brand staan”, volgens Jeroen Otter.

Heftruckongeluk

De shorttracker raakte in december al gewond door een ongeluk met een heftruck. Daardoor doet de schaatser dit weekeinde niet mee aan het EK shorttrack in Dordrecht, waar hij zijn Europese titel zou verdedigen.

Foto traumahelikopter bij Sjinkie thuis ©Richard de Boer

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend