IJswegencentrale Gaasterland: “We binne dear klear foar!”

0

BALK – Afgelopen vrijdag werd bij Badmeester Keimpe in Balk door de ijswegencentrale Gaasterland een nieuwe veegmachine in gebruik genomen.

De machine is gefinancierd door de vereniging Friese Elfsteden en IJsmeester Sytse Prins was aanwezig namens de Elfsteden vereniging.

Als de tocht nu uitgeschreven wordt, moet alles in 10-11 dagen klaar zijn. De ijswegencentrale is verantwoordelijk van het ij in de regio Gaasterlân-Sleat en deze nieuwe machine werkt erg efficiënt. De machine is ontwikkelt door Richard de Wolff van Tjitte de Wolf handbouwmechanisatie tuin en park uit Tjerkgaast. De machine is licht en kan snel ingezet worden bij het vrijmaken van sneeuw op de route.

De ijswegencentrale Gaasterlân-Sleat heeft een nieuwe voorzitter. Douwe Hoekstra uit Elahuizen, die burgemeester Fred Veenstra is opgevolgd. Burgemeester Fred Veenstra kan deze functie niet meer bekleden, omdat een burgemeester ook toestemming moet verlenen aan een eventuele tocht, dus is dat niet langer mogelijk. Verder waren aanwezig Piet Siemonsma uit Balk en Reitse Woudstra uit Elahuizen, assistent rayonhoofd en rayonhoofd van Gaasterlân-Sleat en omstreken van de vereniging Friese Elfsteden.

Zou Piet Paulusma gelijk krijgen?

In Gaasterland zijn ze d’r klear foar.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend