Blessure Sjinkie Knegt herstelt goed

0

BANTEGA – Sjinkie Knegt herstelt goed van zijn blessure. Zelfs zo goed, dat het wereldkampioenschap shorttrack in maart realistisch is.

“Ik ben er wel positief over en de arts ook.” Knegt raakte op 13 december geblesseerd toen hij klem kwam te zitten tussen een kozijn en een heftruck. De spieren in zijn linkerbeen waren kapot.

In het AMC, het Academisch Medisch Ziekenhuis in Amsterdam, wordt Knegt geholpen door dokter Kerkhoffs. Toen Knegt klem zat, heeft hij de spieren in zijn linkerbeen afgescheurd. Die spieren groeien nu weer goed aan.

“Het is nog niet honderd procent, maar ze zitten wel weer aan elkaar.” Over vier weken moet de shorttracker weer naar Amsterdam voor een scan.

“Als het dan weer goed groeit, en dat is wel de verwachting, dan verwacht ik wel weer dat ik terug het ijs op mag.”

De laatste weken had Knegt nog een spalk, nu krijgt hij een zogenoemde walker. Dat is een soort van brace, die hij ook af kan doen. “In de tussentijd kan ik een paar oefeningen doen om weer wat op kracht te komen.”

WK in Sofia

Het wereldkampioenschap shorttrack vindt plaats in Bulgarije. Het WK is van 8 tot en met 10 maart in Sofia. “Ik denk nog steeds dat ik dat haal.” De dokter zegt dat het herstellen van deze blessure acht tot twaalf weken kost. 8 maart is precies twaalf weken later dan dat hij zijn blessure opliep.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend