Sc Joure te sterk voor Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden

0

JOURE – Na de zure nederlaag van vorige week tegen Nijland hadden de Jousters iets recht te zetten.

Dit mocht deze week tegen een tegenstander van formaat. Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden kwam op bezoek in Joure. Deze ploeg, onder leiding van Bert Hollander, had in de gespeelde wedstrijden een punt meer verzameld dan de Jousters.

Op een andere tijd dan normaal, 14.00 uur, floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Sc Joure ging iets gewijzigd van start ten opzichte van de wedstrijd tegen Nijland. Johannes Agricola was geschorst, Sjouke Terpstra geblesseerd. Zij werden vervangen door de in de basis terugkerende Yannick Veenma en Folkert Luhoff.

In de eerste minuten was het gelijk duidelijk dat er twee aan elkaar gewaagde ploegen op het veld stonden. Blauw Wit probeerde op te bouwen maar had moeite met het vroege druk zetten van de Jousters. Dit resulteerde vaak in balbezit van de thuisploeg. De laatste pass was echter vaak onnauwkeurig waardoor er in de eerste twintig minuten, op een hard afstandsschot van Luhoff na, geen grote kansen werden gecreëerd. In de 26e minuut kregen de Jousters na al enkele hoekschoppen te hebben verdiend opnieuw een corner toegewezen. Lennart Nijholt ging achter de bal staan en krulde deze in een keer in het doel. Een fantastisch doelpunt en de 1 – 0!

In het restant van de eerste helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Blauw Wit ging op zoek naar de gelijkmaker maar wist het collectief van Joure niet te testen. De Jousters kregen op slag van rust nog wel een grote kans, aanvoerder Jakob Lubbers wist de bal echter niet tegen de touwen te werken.

In de rust waren de groen witten tevreden maar wisten dat het nog niet gedaan was. De tweede helft moet hetzelfde aan worden gevlogen als de eerste, een team als Blauw Wit weet iedere wedstrijd namelijk wel een goal te maken. De Jousters gingen daadwerkelijk goed van start en creëerden veel gevaar voor het doel van de gasten uit Leeuwarden. De keeper van de gasten hield goed stand tot de 57e minuut. Een fantastische pass van Luhoff werd door Martijn Dijk binnen gegleden, 2 – 0!

Tot de 75e minuut wist de thuisploeg gemakkelijk stand te houden en kregen de gasten geen grote kansen. Joure wist echter dat er een slotoffensief van de gasten ging komen en had het hier op momenten erg lastig mee. Een schot van de bezoekers werd door keeper Lars Wijnalda knap gepareerd. In de 81e minuut stonden de Jousters echter niet op te letten bij een hoekschop waardoor een middenvelder van Blauw Wit de bal krachtig tegen de touwen kon koppen, 2 – 1.

Alle zeilen werden bijgezet om de overwinning over de streep te trekken. Sander Terpstra kwam erin voor Folkert Luhoff. De gasten voerden veel druk uit op het doel van de thuisploeg maar wisten, op enkele vrije trappen na, Wijnalda niet te testen. Aan de andere kant kregen de Jousters wel enkele grote kansen maar werden deze om zeep geholpen. Na iets meer dan 90 minuten floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd en was Joure drie punten rijker. Een mooie overwinning voor de mannen van de Hege Simmerdyk, wat de nederlaag van vorige week minder zuur maakt.

Volgende week trekken de Jousters naar Burgum waar om 14.30 de wedstrijd tegen koploper BCV staat te wachten. Een pittige wedstrijd en goede test voor de heren van zaterdag 1!

Bron: Sc Joure
Foto’s: ©Hielke Weening

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend