Skeletten in Balk trekken veel publiek

0

BALK – Bij graafwerkzaamheden in Balk zijn al zo’n 80 skeletten gevonden. Belangstellenden konden woensdagmiddag het werk van de archeologen bekijken.

De skeletten komen uit de periode van 1750 tot 1850.

De skeletten werden gevonden bij werkzaamheden aan het Haskeplein. Voorafgaand aan de werkzaamheden was de gemeente al op de hoogte van de aanwezigheid van de oude begraafplaats in de buurt van het Haskeplein.

Toen de eerste skeletten werden gevonden, zijn direct archeologen ingeschakeld. Daarna zijn er nog meer skeletten gevonden.

Kijkmiddag

Woensdagmiddag konden belangstellenden het werk van de archeologen bekijken. Zij kregen uitleg van archeoloog Michael Bot.

Bot kon vertellen wat ze tot nog toe hebben ontdekt. “We kunnen zien hoe oud de mensen gemiddeld werden, hoe lang ze werden, of er ziektes waren en of het mannen of vrouwen zijn. Wat we tot nu toe hebben gezien is dat ze allemaal volwassen zijn en rond 1.65 meter groot.”

De skeletten die nu aan de oppervlakte zijn gekomen worden eruit gelicht en zullen worden onderzocht. Daarvoor hebben de archeologen nog anderhalve week de tijd.

De rest fan de skeletten blijft onder de nieuwe straatklinkers van het Haskeplein in Balk liggen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend