Levensreddende AED aan buitenkant 38 Friese brandweerkazernes

0

DE FRYSKE MARREN – De eerste zes minuten na een hartstilstand zijn cruciaal. Maar zo snel kunnen ambulances lang niet overal in Fryslân komen.

Burgerhulpverleners kunnen levens redden, als ze tenminste over een Automatische Externe Defibrillator beschikken. Daarom zijn er 38 AED’s geplaatst aan de buitenkant van Friese brandweerkazernes en twee op locaties van GGD Fryslân. Zo draagt de brandweer een steentje bij aan een veilig en gezond Fryslân met een goede beschikbaarheid van deze levensreddende apparaten. Ook bij verschillende brandweerposten in De Fryske Marren hangt een AED buiten.

In onze provincie hebben diverse organisaties AED’s beschikbaar, denk bijvoorbeeld aan supermarkten, gemeentehuizen en sportaccommodaties. In sommige gebieden zijn er meer te vinden dan op andere plekken. Om tot een succesvolle reanimatie te komen is het van belang er altijd een AED in de buurt is.

Brandweerkazernes zijn ideale locaties: herkenbaar en goed bereikbaar. Ze worden nu gebruikt bij een uitruk of voor een oefenavond. Met een AED aan de muur krijgen ze een belangrijke extra functie. AED’s die nu nog in kazernes hangen, worden naar buiten verplaatst. Burgerhulpverleners kunnen er dan altijd bij.

Wil je meer informatie over burgerhulpverlening? Kijk dan op Fryslân Hartveilig.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend