Straatweg onveilig door verdwijnen fietsstroken

0

FOLLEGA / EESTERGA – De aanpak van de Straatweg in Follega en Eesterga heeft volgens de omwonenden de verkeersveiligheid ter plaatse verslechterd.

Naast een nieuwe laag asfalt is de weg ook smaller geworden. De herkenbare rode fietsstroken zijn verdwenen. De fractie van CDA De Fryske Marren kaart de problematiek, na overleg met plaatselijk belang Follegea-Jistergea, bij het college van burgemeester en wethouders aan.

Door het eenkleurige wegdek ervaren fietsers een onveilig gevoel. De dorpen zijn van mening dat de verkeersveiligheid ook daadwerkelijk is afgenomen. ,,Tussen dorpsbelang en de gemeente is er overleg geweest. Dit heeft echter nog niet geleid tot een bevredigende oplossingen. De onrust blijft bestaan”, verklaart CDA-raadslid Roel Roelevink.

Het college wordt verzocht om op korte termijn opnieuw met plaatselijk belang om tafel te gaan, om zo tot een bevredigende oplossingen te komen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend