Omrop Fryslân herdenkt en viert de vrijheid op 4 & 5 mei

Algemeen
Omrop Fryslân herdenkt en viert de vrijheid op 4 & 5 mei
Omrop Fryslân herdenkt en viert de vrijheid op 4 & 5 mei Foto: Omrop Fryslân

FRYSLAN - Herdenken doet Omrop Fryslân dit jaar met een live uitzending van de provinciale dodenherdenking. Vieren doen we de dag erna, met het Noardewyn Live podium van Omrop Fryslân op de Wissesdwinger in Leeuwarden. 

Beleef het door erbij te zijn of kijk het live op televisie. Op 4 mei zendt Omrop Fryslân de provinciale dodenherdenking in de Prinsentuin in Leeuwarden live uit op radio en televisie. 

Met muziek van de Friese Ambassadeur van de Vrijheid, Kaspar, en Brassband Hassanah. Verder is Jacques Kooistra, de zoon van nazi-jager Jack Kooistra, van de stichting Hunting Jack, aanwezig. Burgemeester Van Haersma Buma van Leeuwarden zal een toespraak houden. De presentatie komt van Eric Ennema. 

De Dodenherdenking is op 4 mei om 19.30 uur live te volgen bij Omrop Fryslân.

Omrop Fryslân live op het Bevrijdingsfestival

We hebben een jaar zonder gemoeten, maar Omrop Fryslân is terug met een eigen podium op het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden. Omrop Fryslân zal met Noardewyn Live de Wissesdwinger omtoveren tot een muzikaal dorpsplein. De presentatie ligt in handen van Willem de Vries en Eric Ennema. Onderstaande namen staan komende zondag op het podium van Omrop Fryslân: 

14.00 uur – Nothing/Kaydee and the Goodfornothing Boys
14.45 uur – F.O.D.
15.30 uur – Bildtstar
16.15 uur - Folgas
17.00 uur – Jitiizer
17.30 uur – De Doelleazen

Het Omrop Fryslân podium is van 14.00 tot 18.00 uur te vinden op de Wissesdwinger in Leeuwarden en is online en op televisie live te volgen