36e Elfsteden Oldtimer Rally – het grootste, eendaagse, rijdende oldtimerevenement van Europa

Algemeen
Deelnemers Oldtimer Elfstedentocht in Sneek
Deelnemers Oldtimer Elfstedentocht in Sneek Foto aangeleverd

OUDEGA DFM - Op zaterdag 11 mei vindt de Elfsteden Oldtimer Rally plaats vanaf het evenemententerrein op de hoek Bokkeleane/Aldewei in Oudega De Fryske Marren. Om zeven uur ‘s ochtends wordt het startsein gegeven en vertrekken er maar liefst 600 oldtimers, auto’s én motorfietsen van vóór het bouwjaar 1950, om alle elf steden van onze provincie te bezoeken. 

De deelnemers komen ook dit keer weer overal vandaan: Nederland, België, Duitsland, Denemarken en zelfs Engeland. Zo goed als alle hotels, campings, appartementen en B&B’s in Gaasterland, en mogelijk in de hele westelijke helft van Friesland, zijn volgeboekt in dit weekend.

Ongeveer rond 16.00 uur worden de eerste deelnemers weer terug verwacht bij de finish. Op het terrein staat een grote tent waar bezoekers onder het genot van een drankje de voertuigen en deelnemers, veelal in bijpassende kledij, kunnen aanschouwen.

Programma

Donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) 
De eerste deelnemers komen vanaf 16.00 uur hun rallybord ophalen. In de verwarmde tent is alle bezoekers een ‘Oldtimer café’ ingericht.

Vrijdag 10 mei
Om alvast ‘op te warmen’ voor de grote rit, start om 16.00 uur het Rondje Gaasterland met ongeveer 165 oldtimers richting Sloten. In het bijzijn van Burgemeester Fred Veenstra geeft de stadsschutterij om ongeveer 17.30 uur een ceremoniële start van de Rally bij de molen. Daarbij zal het kanon meerdere malen afgeschoten.

Zaterdag 11 mei
Start (’s ochtends tussen 7.00 en 9.00 uur) en finish (tussen 16.00 en 20.00 uur) van de tourrit vanaf en op het evenemententerrein.