Inwoners DFM met financiële moeilijkheden: steun voor deelname sport- en culturele activiteiten

Door: Douwe Bijlsma Algemeen
Afbeelding
Foto Volwassenenfonds

DFM - De Fryske Marren sluit zich aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Dit fonds maakt het mogelijk voor inwoners met financiële moeilijkheden om deel te nemen aan sport- en culturele activiteiten.

Het is bewezen dat sporten of het beoefenen van een creatieve hobby zoals schilderen, theater of beeldende kunst een positief effect heeft op de gezondheid. In De Fryske Marren zijn er diverse huishoudens met een laag inkomen. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is opgericht om hen te ondersteunen. De gemeente hecht veel waarde aan deelname aan sport en culturele activiteiten. “Tegearre mei it folwoeksenefûns soargje wy derfoar dat in soad ynwenners meidwaan kinne en sels harren sport- en kultueraktiviteiten kieze dy ’t sy graach dwaan wolle’’, zegt wethouder Luciënne Boelsma.

Wil je meedoen?
Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt ingediend door een tussenpersoon die actief is binnen de gemeente, zoals een medewerker van het gebiedsteam, een buurtsportcoach of een welzijnswerker. Tussenpersonen zijn te vinden via de website van het Volwassenenfonds.

Over het Volwassenenfonds
Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materiaalkosten worden betaald voor volwassenen met een laag inkomen. De visie van het fonds is een inclusieve samenleving waarin iedereen profiteert van de kracht van sport & cultuur. De missie is het wegnemen van financiële drempels voor sport & cultuur bij volwassenen. Gemeenten, tussenpersonen en potentiële partners worden aangemoedigd om zich aan te sluiten bij het Volwassenenfonds, zodat binnenkort iedereen in Nederland kan profiteren van de positieve effecten van sport en cultuur.